Godt brød til grilling eller suppe:
Spinatbrød med feta og tomater
800 g hvetemel
100 g fullkornsmel
100 g byggmel
2 dl ferskreven parmesan
2 ss oregano
50 gjær
salt
6 dl lunkent vann
1 dl olivenolje fra soltørka tomater påboks (se oppskrift på selv-marinering!)
Lag deigen, og hev godt.(ute i sola går det kjempefort!)
spinatblader
fetaost i pakke
soltørka marinerte tomater
havsalt
Plukk spinatblader fra hagen eller butikken... du trenger mange!
'Forvell dem raskt i lettsaltet vann.
Kjevle ut til en firkanta leiv, - og legg på spinatblader- ikke helt tett - deigen må få klistre seg sammen her og der...! Klipp over soltørka tomater i tynne strimler, og skvis ut fetaost med fingrene. strø over ekstra oregano og noen klyper havsalt - og rull sammen deigen.
Del opp til "kanelboller" - og legg det til heving.
Pensle med oljen fra tomatene.
200grader, ti tolv minutter.
Tror du at du skal få fryst ned noen - så bør du lage dobbel porsjon...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar