fredag 4. juli 2008

Spinat og fetaost i parmesanbrød



Godt brød til grilling eller suppe:

Spinatbrød med feta og tomater

800 g hvetemel
100 g fullkornsmel
100 g byggmel
2 dl ferskreven parmesan
2 ss oregano
50 gjær
salt
6 dl lunkent vann
1 dl olivenolje fra soltørka tomater påboks (se oppskrift på selv-marinering!)

Lag deigen, og hev godt.(ute i sola går det kjempefort!)

spinatblader
fetaost i pakke
soltørka marinerte tomater
havsalt

Plukk spinatblader fra hagen eller butikken... du trenger mange!
'Forvell dem raskt i lettsaltet vann.
Kjevle ut til en firkanta leiv, - og legg på spinatblader- ikke helt tett - deigen må få klistre seg sammen her og der...! Klipp over soltørka tomater i tynne strimler, og skvis ut fetaost med fingrene. strø over ekstra oregano og noen klyper havsalt - og rull sammen deigen.

Del opp til "kanelboller" - og legg det til heving.

Pensle med oljen fra tomatene.

200grader, ti tolv minutter.


Tror du at du skal få fryst ned noen - så bør du lage dobbel porsjon...



Ingen kommentarer: